Om Emelie Johnson Vegh

Emelie Johnson Vegh

Hej!

Det finns en hel del likheter mellan mig och Ellinor. Jag höll länge på med häst, men fick kontakt med hundar och hundträning genom en kompis mamma när jag var ungefär 13 år. Jag hade en sådan himla tur att jag fick låna labradoren Kicki och med henne började jag på Hundungdom. 1990 köpte jag min första egna hund, blandrasen Nilla. Åh vad glad jag var! Och åh så mycket roligt vi hade tillsammans! Vi tävlade i många olika sporter, åkte på läger, var alltid tillsammans. Sedan dess har jag alltid haft hund. Tre borderterriers –  Flox, My och Gaia – och nu kelpien Scout (som faktiskt heter Nimbus Tvåtusen i stamtavlan, efter Harry Potters kvast. För att hon är liten, brun och grymt snabb.) och jaktgoldenvalpen Tessa som precis har flyttat hem till oss.  Vi håller på med en massa olika sporter som tex rallylydnad och freestyle och Tessa ska få lära sig allt möjligt hon med.  Scout och jag älskar också att springa tillsammans i skogen och att ligga i en hög i soffan. Det ska Tessa också få lära sig – ja, springa alltså, ligga i en hög och mysa är hon himla bra på redan.

Jag har också skrivit boken Agility Right From the Start (på engelska) tillsammans med min kollega Eva Bertilsson, som jag driver samarbetet Carpe Momentum med. Vi håller på med djur, människor och hur man tränar och gör olika saker mest hela tiden!

Scroll to Top